В интервю за вестник BILD германският министър на финансите Кристиан Линднер предупреди,

...
В интервю за вестник BILD германският министър на финансите Кристиан Линднер предупреди,
Коментари Харесай

Германският финансов министър предупреди, че високите цени на газа ще станат новото нормално

В изявление за вестник BILD  германският министър на финансите Кристиан Линднер предизвести, че високите цените на природения газ в Европа ще станат новото обикновено . Председателят на Свободната демократическа партия добави, че цените на втечнения природен газ ще останат по-високи от тези на синьото гориво , предлагано от Русия, в това число и поради компликациите в логистиката. В същото време Линднер означи, че няма да има пагубни скокове в цените на силата.

" Това ще стане новото обикновено . Газът, получен през ВПГ терминалите, е по-скъп от съветския тръбопроводен газ единствено поради логистиката. Така цената ще остане висока, само че няма да доближи пагубни стойности “, цитира изданието думите на Линднер.

Според Линднер за превъзмогване на енергийната рецесия в Германия ще би трябвало да се работи на няколко фронта. На първо място, интензивно пазаруване на ВПГ и изкуствени горива, създаване на възобновими енергийни източници и създаване на лични нефтени и газови залежи благодарение на технология за хидравлично разтрошаване.

Според политика инфлацията в Германия би трябвало да бъде към 7% през 2023 година В същото време, съгласно прогнозите, от 2024 година инфлацията ще стартира последователно да понижава. Въпреки това Линднер разгласи, че немското държавно управление ще се стреми към инфлация от 2%.

Можем единствено да се надяваме, че спорът в Украйна ще завърши през 2023 година, акцентира още немският министър на финансите. Освен това той изрази вяра за окончателния завършек на пандемията от ковид, както и за превръщане на наклонността в стопанската система.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР